Paaldansen als sport, oftewel Polesport

Als je op zoek bent naar een sport die nooit saai wordt en waar je zowel fysiek als mentaal wordt uitgedaagd, dan is polesport iets voor jou!

 

Polesport is een echte full-body workout! Tijdens de lessen versterk je spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had, en alle spiergroepen worden aangesproken. Naarmate je meer oefeningen achter elkaar kunt uitvoeren, zul je niet alleen merken dat je kracht toeneemt, maar ook je conditie verbetert.

Deze sport daagt je uit op meerdere vlakken. Je werkt aan flexibiliteit, coördinatie, balans en je hebt ook een stukje lef nodig, wat je telkens weer uitdaagt om je grenzen te verleggen. Elke succesvolle oefening die je behaalt tijdens de les zal je zelfvertrouwen een boost geven en je gemotiveerd houden om steeds weer de uitdaging aan te gaan. Bovendien is de dynamiek, sierlijkheid en uitstraling die je ontwikkelt bij het uitvoeren van je kunsten in en om de paal, onmisbaar en voegt het een extra dimensie toe aan de sport. Er is altijd iets nieuws te leren, waardoor je geprikkeld blijft en jezelf steeds verder kunt ontwikkelen.

 

Naast alle sportieve voordelen zijn de polesport-lessen ook nog eens supergezellig. De groepen zijn klein en hecht, waardoor je snel iedereen leert kennen. Hierdoor ontstaat een vertrouwde omgeving waarin iedereen aan zijn of haar doelen kan werken, maar wel met de gezelligheid en motivatie van je mede-polebuddy's. De sfeer in de groepen is vriendelijk, positief en respectvol, waarbij iedereen elkaar aanmoedigt, helpt en steunt om met plezier te kunnen trainen.

Voor wie?

Polesport is geschikt voor iedereen, ongeacht geslacht, lichaamsbouw, leeftijd, conditie of sportervaring. De lessen zijn gericht op het opbouwen van kracht en lenigheid, dus je hoeft nog geen ervaren atleet te zijn. Gedurende de lessen worden alle vaardigheden ontwikkeld en verfijnd, en krijg je persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw niveau en doelen.

 

Hoe ziet de les er uit?

*We starten met een warming-up, waarbij ook het stretchen en stukje kracht opbouw aan bod komen.

*Hup de paal in! De oefeningen worden telkens stap voor stap uitgelegd waarna de instructrice rondloopt en bij iedereen mee komt kijken en helpen.

*We eindigen de les met een cooling down.

 

Wat trek je aan?

We raden je aan om een kort aansluitend broekje te dragen en een mouwloos shirt of (sport) top. Het is belangrijk om grip te hebben op de paal tijdens de uitvoering van de oefeningen en huid=grip. Schoenen is niet nodig , we trainen op blote voeten.  

 

Met een dosis fun werken aan lichaam en geest, wie wil dat nu niet!

Ben je nieuwsgierig geworden? Boek dan een proefles op een van onze locaties in Tiel of Ochten en ontdek zelf de wereld van polesport!