"Show me how you burlesque" Laat je verleidelijke kant laten shinen, glitter & glamour, Moulin Rouge, theaterspel, teasen, vrouwelijke kracht, humor.

Het komt allemaal aan bod in deze workshop, ideaal voor vrijgezellenfeest of vriendinnenuitje!

Burlesque dansen draait om sensualiteit en vrouwelijkheid. Het is een uitdagende en gracieuze dansvorm waarbij de show draait om het teasen van je publiek doormiddel van dans en theater. Dit wordt vaak gedaan doormiddel van attributen zoals stoelen, boa's, waaiers etc.

 

Na het welkomsdrankje beginnen we met een korte warming-up zodat we ons lichaam mooi en soepel kunnen bewegen.  We trekken onze hakken aan en beginnen met een aantal oefeningen om daarna een mooie choreografie neer te zetten. Hierbij krijg je uitleg over diverse technieken en turcs om te shinen als ware showgril. Tussendoor kunnen er gewoon foto's en filmpjes gemaakt worden, aan het eind maken we nog een opname van jullie choreo!

 

Wat heb je nodig:

Trek kleding aan waar je je comfortabel in voelt. Dit mag normale sportkleding zijn maar ook een leuke bijpassende outfit. Het is fijn als je je knieën bedekt hebt omdat we weleens op de grond gaan, denk daarbij aan een lange sportlegging of kniebeschermers. Neem hakken mee waarop je stevig staat en die geen strepen op de vloer achterlaten. Je mag zelf bepalen hoe moeilijk je het jezelf wil maken met de hoogte van de hak!